ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36301592660

H-P: 8.30 - 15.00

Blog

Környezetbarát tavaszi nagytakarítás - 1. A konyha

Környezetbarát tavaszi nagytakarítás - 1. A konyha

Ahogy beköszönt a jó idő és a napsugarak nem csak testünket-lelkünket melengetik fel, de az eddig láthatatlan porszemek is láthatóvá válnak otthonunkban, egyre többen készülünk a nagytakarításra. Nem mindegy azonban, hogy ezt vegyszerekkel vagy környezetbarát szerekkel tesszük. 

A környezetbarát otthoni takarítás segít minimalizálni a káros vegyi anyagok kibocsátását, csökkentve ezzel a légszennyezést és környezeti terhelést. Ez hozzájárul a tiszta levegő és egészségesebb lakókörnyezet kialakításához. Emellett a fenntartható takarítószerek használata támogatja az ökológiai egyensúlyt és csökkenti az otthonunk ökológiai lábnyomát.

Szódabikarbónával és ecettel is jó eredményeket érhetünk el, de néha hatékonyabb szereket kell bevetnünk. A Cleanne [ejtsd: klíni] termékcsalád számunkra épp ezt az áttörést hozta el: nem csak környezetkímélőek, de hatékonyak is, sok konvencionális tisztítószerrel felveszik a versenyt.

Most következő cikksorozatunkban abban segítünk, hogy mit mivel érdemes takarítani. A mai részünk fókuszában a konyha környezetbarát takarítása áll, néhány egyszerű és hatékony termékkel.

Általános felülettisztító - a mindenes a konyhában

Általános felülettisztító

Kezdjük az általános felülettisztítóval, ami nem csak a konyhapultra és asztalfelületekre ideális, de a hűtőszekrény tisztításában is segít. Ez a termék hatékonyan tisztít inox felületeket, és a hűtő belsejét is frissítően hagyja. Ráadásul nem kell kipakolnod az egész hűtő tartalmát, hiszen vegyianyagmentes, így nem okozna problémát, ha élelmiszerekkel érintkezne. Igazából minden felületre használhatod, aminek nem árt a víz - legyen ez fa, fém vagy műanyag. Makacs szennyezdésekhez javasoljuk a teafaolajos extra erős változatot.

Zsíroldó - a makacs szennyeződések ellenszere

Akár a sütőn, tűzhelyen, szagelszívón vagy a falon találkozunk makacs zsírfoltokkal, mindannyiunk agyán átfut a gondolat, hogy ide bizony már csak az erős zsíroldó lesz a hatékony - ami olyan erős, maró, hogy óhatatlanul szükségünk van hozzá gumikesztyűre és szellőztetésre. A Cleanne zsíroldójának használatához azonban nem szükséges védőfelszerelés, ugyanis nem tartalmaz semmilyen maró hatású vegyületet, csupán természetes hatóanyagokat. Nem fullaszt és nem irritálja a bőrödet sem, miközben hatékonyan tünteti el a zsíros lerakódásokat. Használható kerámia és inox felületen is. A konyhafalon is használhatod egy bio kókuszszivaccsal, de ne felejts el először próbát végezni egy kisebb, nem látható területen, hogy biztosan kompatibilis-e a festékkel.

Cseppmentes ablaktisztító - a tiszta kilátásért

A cseppmentes ablaktisztítóval nem csak az ablakaidat tisztíthatod meg, hanem bármilyen üvegfelületet is csillogóvá varázsolhatsz. A Cleanne Cseppmentes ablaktisztító nem tartalmaz alkoholt, mégis könnyedén távolítja el a makacsabb szennyeződéseket is. Vásárlói visszajelzések alapján az ablakfelületek lassabban koszolódnak a Cleanne használata után. Használhatod sütő- vagy mikróüvegen, kisebb szennyeződéseknél, vagy akár nagytakarítás záró mozzanataként a zsíroldó után.

Univerzális padlótisztító - tiszta padló, egyszerűen

Univerzális padlótisztító

Az univerzális padlótisztítóval könnyedén kezelheted a fúgákat is. A koncentrátum segítségével a kő-, magas fényű, laminált vagy akár parketta padlód is ragyogóvá válik. Csak öntsd rá a fúgára, hagyd állni, majd töröld át a padlót a felmosóval.

Pro tipp: tavaszi nagytakarításhoz a citrusos Friss szellő változatot ajánljuk.

Cseppmentes mosogatószer - kényeztető tisztaság

A cseppmentes mosogatószer nem csak hatékony, hanem bőrbarát is. Használata egyszerű: nyomj néhány adagot a benedvesített bio kókuszszivacsra, majd mosogass vele. Ha elég makacs a szennyeződés, forróvizet és néhány adag mosogatószert használj, majd hagyd hatni.

A konyha környezetbarát takarítása tehát egyáltalán nem bonyolult, csak a megfelelő termékekre van szükség. Kövesd a további részeket, ahol a nappali, fürdőszoba és hálószoba környezetbarát takarítására adunk tippeket!

TERMÉKAJÁNLÓ