Rendelési információ
Új partnereknek

Blog

Hogyan válasszunk környezetbarát szemeteszsákot?

Igyekszünk odafigyelni, hogy minél kevesebb szemetünk termelődjön,  szelektíven gyűjtjük a hulladékot - de még így is termelünk szemetet, amit leghigiénikusabban, legpraktikusabban szemeteszsákban tudunk gyűjteni. Ma már szerencsére egyre többen keresik a környezetbarát szemeteszsákokat, hogy legalább ezzel ne terheljék feleslegesen a környezetet. 

2021.03.19 10:33
Élet a SUP irányelv után

FRISSÍTÉS (2021.06.2.): 2021. június 1-jén megjelent a Magyar Közlönyben a rendelet.

Most már tehát hivatalos, hogy 2021. július 1-jétől nem lehet forgalomba hozni az alábbi termékeket: a műanyag (és itt a komposztálható bioműanyagok, így a PLA/CPLA is annak számít) tányérok, evőeszközök, keverőpálcák, szívószálak, EPS ételtárolók (menüboxok), EPS italtartók, poharak és tetejük.
(A többi műanyag pohár - így a szortimentünkben is megtalálható PLA poharak - forgalomba hozatala 2023. január 1-jétől lesz tilos.)
Fontos, hogy amint a Minisztérium a legutóbbi találkozón hangsúlyozta, a Magyarországon 2021. július 1. előtt forgalomba hozott termék július 1. után is forgalmazható, felhasználható, ezzel biztosítva a készletek felhasználhatóságát.

Hulladékmentes vendéglátás? Megvalósítható!

A vendéglátásban használatos környezetbarát terítékek jó része, pl. PLA-, cukornád termékek, ipari komposztálást igényel, hogy azután felhasználható legyen komposztanyagnak. Alábbi cikkünkben először tisztázunk néhány alapfogalmat a témával kapcsolatban, majd bemutatjuk, milyen kihívások és megoldások léteznek a környezettudatos vendéglátás terén.

Mit kell tudni a Vegware termékekről? Gyakori kérdések és válaszok

A Vegware kiváló minőségű, biológiailag 100%-ban lebomló egyszer használatos vendéglátóipari termékeket gyárt. Széles termékkínálata lefedi többek közt a poharakat, szívószálakat, tányérokat, tálkákat, csomagolóanyagokat, dobozokat, melyekhez különböző alapanyagokat használnak.

Nézzük, melyek a leggyakrabban feltett kérdések ezekkel a termékekkel kapcsolatban!

Lebomló teríték 4. rész - Mi a PLA? Mi a CPLA? Mi az RCPLA? Ezt kell tudnod a környezetbarát PLA-ról

Mit érdemes tudnod a PLA-ról? És a CPLA-ról? Hogyan készül? Milyen előnyei vannak? Hogy lehet komposztálni? Hová kell kidobni?

Lebomló terítékek - 3. rész: Milyen az igazán környezetbarát papír és karton?
A papírról sokan úgy gondolják, simán lebomlik – nyugodtan használható a papírtányér és -pohár, papír zsebkendő és -szalvéta, és akár mehet is a komposztba, jó tápanyag lesz belőle.
 
Az igazság viszont az, hogy nem mindegy, milyen papír az a papír!
5 csomagolási trend, amelyre biztosan számíthatunk 2021-ben

Fenntarthatóság, innováció, "Grab-and-go", biztonság és újrafelhasználhatóság - véleményünk szerint ezek lesznek a 2021-es év kulcsszavai a vendéglátásban, csomagolásban.

Lebomló teríték - 2. rész: Amit a cukornád tányérról és dobozról tudni érdemes

Miért környezetkímélő a cukornádból készült tányér? Hogyan készül? Tényleg csak természetes anyagokat tartalmaz?

2021.01.08 09:52
Ingyenes kiszállítás

Ingyenes kiszállításunk körét január 1-jével bővítettük. Mostantól nem csak a budapesti, hanem az Erdőkertes 20 km-es körzetében működő gasztrovállalkozásoknak is díjmentesen szállítunk bizonyos településekre.

Lebomló teríték - 1. rész: Amit a búzakorpa tányérról tudni érdemes
A búzakorpát évezredek óta ismerjük és fogyasztjuk, de csak mostanában kezdtünk gyártani belőle tányérokat, tálkákat és evőeszközöket.
Pontosabban a Biotrem nevű cég fogott bele a gyártásba néhány évvel ezelőtt.
A technológiát Jerzy Wysocki fejlesztette ki és szabadalmaztatta az 1990-es évek végén. Ma már évente kb. 15 millió tányért és tálat gyártanak a lengyelországi Zambrów-beli üzemben.
Ehető tányér – tényleg csak búzakorpából készül?

Azt hihetnénk, csak a mesében létezik ehető tányér. Pedig nem: a tisztán búzakorpából készülő búzakorpa tányért teljesen nyugodtan elrágcsálhatod.

Érintésmentes termékek - maximális higiénia és odafigyelés

Az idei év igencsak próbára tette mindenki alkalmazkodóképességét a megváltozott helyzethez, és olyan előírások, szabályok léptek életbe mindannyiunk érdekében, amelyekről nem lehet elégszer beszélni és írni, annak érdekében, hogy megfelelően rögzüljenek, és a szükséges mértékig, valamint ideig mindennapi rutinná váljanak.

Ezeket a szabályokat mi is komolyan vesszük, az Ecocatering nagy hangsúlyt fektet a higiéniára és a biztonságos szállításra.

Ételkiszállítás, elvitel: megváltozott fogyasztói igények

Napjainkra már senki számára nem jelent újdonságot, hogy környezetünk terhelése az ember jelenléte és tevékenysége folytán bizonyíthatóan káros mértéket öltött, és ez hosszabb távon egyértelműen olyan állapotot eredményezhet, amely nem csak az ember életterét, de az egész ökoszisztéma megmaradását is veszélyezteti.

Webáruház készítés