Ügyfélszolgálat
Új partnereknek

Blog

Új lebomló elviteles dobozok a Vegware-től: elegáns, praktikus, fenntartható

Bemutatjuk új prémium lebomló elviteles dobozainkat! Sokoldalúan használható, meleg vagy hideg ételhez, elvitelhez és kiszállításhoz egyaránt tökéletes.

Új megjelenésű poharak (avagy miért szomorú a teknős?)

Raktárunkba új megjelenésű poharak érkeztek. Az igazat megvallva még minket is sokkolt a szomorú teknős és a “Műanyag termék” felirat,  hiszen a PLA poharakra úgy gondolunk, mint a hagyományos műanyag környezetbarát, fenntartható alternatívája. Lássuk, mit is jelent az új jelölés és miért van rá szükség.

Új környezetbarát termékek

A termékek olyanok, mint az emberek: jönnek-mennek az életünkben. :)

Kifutó, akciós termékeink mellett most szeretnénk bemutatni nektek néhány újonnan érkezőt is.

Bízunk benne, hogy Ti is meglátjátok bennük a lehetőséget, milyen sokoldalúan használhatók, és így velünk lehetnek a vendéglátás zöldítése felé vezető úton.

2021.07.13 13:06
Vegware esettanulmányok

Büszkék vagyunk rá, hogy a Vegware magyarországi forgalmazói közül bennünket kért fel, hogy partnereink révén segítsünk bemutatni, milyen pozitív előnyöket jelenthet egy vállalkozásnak, a vendégeknek és a környezetnek is, ha környezetbarát terítékekre áll át.

Három partnerünkről készült esettanulmány: a budai Coyote Deli & Coffee, a pécsi Rokusch Coffee & Drinks, valamint a Csabai Rendezvénypajta osztotta meg velünk sikereit.

Hogyan válasszunk környezetbarát szemeteszsákot?

Igyekszünk odafigyelni, hogy minél kevesebb szemetünk termelődjön,  szelektíven gyűjtjük a hulladékot - de még így is termelünk szemetet, amit leghigiénikusabban, legpraktikusabban szemeteszsákban tudunk gyűjteni. Ma már szerencsére egyre többen keresik a környezetbarát szemeteszsákokat, hogy legalább ezzel ne terheljék feleslegesen a környezetet. 

2021.03.19 10:33
Élet a SUP irányelv után

FRISSÍTÉS (2021.07.1.): Cikkünk 2021 márciusában készült. Azóta 2021. június 1-jén megjelent és július 1-jén hatályba lépett a Magyar Közlönyben a rendelet (301/2021. kormányrendelet).

Az új szabályozás könnyebb megértéséhez készítettünk egy letölthető összefoglalót.


Hulladékmentes vendéglátás? Megvalósítható!

A vendéglátásban használatos környezetbarát terítékek jó része, pl. PLA-, cukornád termékek, ipari komposztálást igényel, hogy azután felhasználható legyen komposztanyagnak. Alábbi cikkünkben először tisztázunk néhány alapfogalmat a témával kapcsolatban, majd bemutatjuk, milyen kihívások és megoldások léteznek a környezettudatos vendéglátás terén.

Mit kell tudni a Vegware termékekről? Gyakori kérdések és válaszok

A Vegware kiváló minőségű, biológiailag 100%-ban lebomló egyszer használatos vendéglátóipari termékeket gyárt. Széles termékkínálata lefedi többek közt a poharakat, szívószálakat, tányérokat, tálkákat, csomagolóanyagokat, dobozokat, melyekhez különböző alapanyagokat használnak.

Nézzük, melyek a leggyakrabban feltett kérdések ezekkel a termékekkel kapcsolatban!

Lebomló teríték 4. rész - Mi a PLA? Mi a CPLA? Mi az RCPLA? Ezt kell tudnod a környezetbarát PLA-ról

Mit érdemes tudnod a PLA-ról? És a CPLA-ról? Hogyan készül? Milyen előnyei vannak? Hogy lehet komposztálni? Hová kell kidobni?

Lebomló terítékek - 3. rész: Milyen az igazán környezetbarát papír és karton?
A papírról sokan úgy gondolják, simán lebomlik – nyugodtan használható a papírtányér és -pohár, papír zsebkendő és -szalvéta, és akár mehet is a komposztba, jó tápanyag lesz belőle.
 
Az igazság viszont az, hogy nem mindegy, milyen papír az a papír!
5 csomagolási trend, amelyre biztosan számíthatunk 2021-ben

Fenntarthatóság, innováció, "Grab-and-go", biztonság és újrafelhasználhatóság - véleményünk szerint ezek lesznek a 2021-es év kulcsszavai a vendéglátásban, csomagolásban.

Lebomló teríték - 2. rész: Amit a cukornád tányérról és dobozról tudni érdemes

Miért környezetkímélő a cukornádból készült tányér? Hogyan készül? Tényleg csak természetes anyagokat tartalmaz?

2021.01.08 09:52
Ingyenes kiszállítás

Ingyenes kiszállításunk körét január 1-jével bővítettük. Mostantól nem csak a budapesti, hanem az Erdőkertes 20 km-es körzetében működő gasztrovállalkozásoknak is díjmentesen szállítunk bizonyos településekre.

Lebomló teríték - 1. rész: Amit a búzakorpa tányérról tudni érdemes
A búzakorpát évezredek óta ismerjük és fogyasztjuk, de csak mostanában kezdtünk gyártani belőle tányérokat, tálkákat és evőeszközöket.
Pontosabban a Biotrem nevű cég fogott bele a gyártásba néhány évvel ezelőtt.
A technológiát Jerzy Wysocki fejlesztette ki és szabadalmaztatta az 1990-es évek végén. Ma már évente kb. 15 millió tányért és tálat gyártanak a lengyelországi Zambrów-beli üzemben.
Ehető tányér – tényleg csak búzakorpából készül?

Azt hihetnénk, csak a mesében létezik ehető tányér. Pedig nem: a tisztán búzakorpából készülő búzakorpa tányért teljesen nyugodtan elrágcsálhatod.

Érintésmentes termékek - maximális higiénia és odafigyelés

Az idei év igencsak próbára tette mindenki alkalmazkodóképességét a megváltozott helyzethez, és olyan előírások, szabályok léptek életbe mindannyiunk érdekében, amelyekről nem lehet elégszer beszélni és írni, annak érdekében, hogy megfelelően rögzüljenek, és a szükséges mértékig, valamint ideig mindennapi rutinná váljanak.

Ezeket a szabályokat mi is komolyan vesszük, az Ecocatering nagy hangsúlyt fektet a higiéniára és a biztonságos szállításra.

Ételkiszállítás, elvitel: megváltozott fogyasztói igények

Napjainkra már senki számára nem jelent újdonságot, hogy környezetünk terhelése az ember jelenléte és tevékenysége folytán bizonyíthatóan káros mértéket öltött, és ez hosszabb távon egyértelműen olyan állapotot eredményezhet, amely nem csak az ember életterét, de az egész ökoszisztéma megmaradását is veszélyezteti.