ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36301592660

H-P: 8.30 - 15.00

Blog

Környezetbarát evőeszközök: tartós, újrahasználható, újrahasznosítható

Környezetbarát evőeszközök: tartós, újrahasználható, újrahasznosítható

2021. júliusa óta az egyszer használatos evőeszközök köre igencsak lecsökkent. Az új szabályozás értelmében gyakorlatilag csak a fa, bambusz vagy papír evőeszközök hozhatók forgalomba.

Ezek közül mi a fa evőeszközöket áruljuk, ugyanakkor saját tesztjeink és vásárlóink visszajelzései is azt mutatják, hogy a fa evőeszközök nem alkalmasak minden ételfajtához. Különösen a forró ételek, például a levesek okoznak kihívást.

Ezért bevezettünk egy új termékcsaládot, amely bár nem komposztálható, de környezetbarát, funkcionálisan is tökéletes és a jogszabályoknak is megfelel.

Többször használható, mosogatógépben mosható

Az új evőeszközcsalád a szortimentünkben szereplő többi termékkel ellentétben nem egyszerhasználatos, hanem többször is használható. 95°C-ig hőálló, így sem a forró leves nem okoz kihívást, sem a higiénikus tisztítás. Mosogatógépben mosható, a hőt és a gépi tisztítószert is bírja.

Ezt nem csak a hivatalos tanúsítvány állítja, de mint minden termékünket, ezt is teszteltük. Jelen esetben ez úgy néz ki, hogy a termékmintákat csapatunk több tagja is folyamatosan használja idestova majdnem egy éve, napi rendszerességgel, két használat közben mosogatógépben tisztítva. A kanalak öblös kialakításúak, amit szintén nem befolyásol a használat vagy a forró vízben tisztítás, ami a fa kanalakról nem mondható el.

Innovatív környezetbarát alapanyag


Többszörhasználatos evőeszközeink fa-polimer kompozit anyagból készülnek. A megújuló, FSC és PEFC minősítésű fa magas arányú hozzáadásával közel 40%-kal csökkenteni lehetett a polimer arányát, így a termék ökológiai lábnyoma kisebb, mint a hagyományos műanyagból készült evőeszközeké.

Az evőeszközök fatartalma nem befolyásolja hátrányosan az evőeszközök további újrahasznosíthatóságát és más termékké történő újrafeldolgozását. A hagyományos polimerekhez hasonlóan ezek is többször feldolgozhatók. Ez azt jelenti, hogy használat után a szelektív gyűjtőbe dobhatod. De ez még odébb van, addig még nagyon sokszor tudod használni. Amennyiben vendégeidnek adsz ilyen evőeszközt elvitelhez vagy helybenfogyasztáshoz, kérünk, hogy te is hívd fel a figyelmét arra, hogy ne dobja el, hanem használja minél többször.

Ahogy azt tőlünk megszokhattátok, a termék rendelkezik minden szükséges tanúsítvánnyal.

Használd minél többször, az életciklus végén pedig helyezd a szelektív műanyaggyűjtőbe.