Rendelési információ
Új partnereknek

Kérdezz-felelek

Ecocatering: nálunk minden lebomló

Mit jelent az Ecocatering?

Az Ecocatering olyan környezettudatos, tiszta megoldások gyűjtőhelye, melyek segítenek abban, hogy a különféle italok és ételek tálalása, kínálása, elvitele során ne keletkezzen felesleges hulladék.

Milyen termékeket kínál az Ecocatering?

Az Ecocatering által kínált termékeket négy fő csoportba lehet sorolni:

  • biológiailag lebomló búzakorpa-terítékek,
  • biológiailag lebomló PLA-,
  • cukornád-
  • és kartontermékek.

Környezetbarát alapanyagok

Mi az a PLA és milyen termékek készülnek belőle?

A PLA a polylactic-acid, azaz a politejsav rövidítése. Gyártása a kukorica emberi fogyasztásra nem alkalmas részéből történik. A PLA 40C-ig bírja a hőt, ezért szükség volt az anyag továbbfejlesztésére; így született a CPLA, mely 80%-ig ellenáll a hőmérsékletnek, illetve az RCPLA, mely szintén kiemelten hőálló és az anyagfajta újrahasznosított változata.

Az összefoglaló néven PLA-termékek között megtalálhatjuk a szilárd felépítésű poharakat, evőeszközöket és a különféle fóliákat hideg és meleg ételek csomagolásához.

A PLA-termékek 100%-ban biológiailag komposztálhatók. Bővebben >>

PLA poharak >>  PLA dobozok >>  PLA evőeszközök >>

Milyen termékek készülnek cukornádból?

Cukornádból főként tányérok és elviteles dobozok készülnek. Az ételek könnyű tárolását a növényi alapú belső bevonat biztosítja, ugyanakkor a termékek jól lélegeznek. Bővebben >>

Cukornád tányérok >>  Cukornád elviteles dobozok >>

Milyen termékeket találsz nálunk kartonpapírból?

Papírból különféle zacskók, szatyrok vagy PLA-fóliával kombinált elviteles ételdobozok készülnek. Ezek a termékek szintén növényi alapú zsírtaszító belső bevonattal rendelkeznek. A termékek 100%-ban komposztálhatók. Bővebben >>

Hogyan készülnek a PLA-, cukornád- és kartontermékek?

A PLA-, cukornád- és karton-termékek gyártása egy környezetbarát eljárással történik; az előállítás során semmilyen kőolajszármazék nem kerül feldolgozásra, ráadásul a gyártás során akár 90%-kal kevesebb szén-dioxid szabadul fel, mint a műanyag-gyártás során.

Milyen tanúsítványai vannak a PLA-, cukornád- és kartontermékeknek?

A termékek ISO9001:2008 és ISO14001:2004 minősítéssel rendelkeznek, valamint megfelelnek a 1935/2004 (EC) szabályzatnak.
Az EU No 995/2010 szabályzat szerint minden papíráru fenntartható forrásból (FSC) származik.
A termékek a komposztálás EN13432 vagy ASTM 6400 szabványa szerint ártalmatlaníthatók.

Hogyan készülnek a búzakorpa terítékek?

A búzakorpa terítékek tiszta, környezetbarát gyártási folyamatának alapja a természetes búzakorpa. A gyártási folyamat nem igényel szignifikáns víz-, ásványianyag- vagy kémiaianyag-bevitelt, a többit a magas nyomás és hőmérséklet végzik el. Mivel a tányérok és tálak csupán búzakorpát tartalmaznak, ezért meg is kóstolhatók. Bővebben >>

Mire használhatod a búzakorpa terítékeket?

Természetesen ehetsz belőlük, használat után pedig komposztálhatod a növények örömére, de állatok hozzátáplálására is alkalmasak.
Süthetsz bennük kenyeret, pitét, halat 180 C-ig, használhatod mikroban 750 W-ig és beteheted a fagyasztóba is.

Milyen termékeket találsz nálunk búzakorpából?

A búzakorpa-szortiment tartalmaz különféle méretű és alakú tányérokat, tálakat, ezek mellé PLA-evőeszközöket kínálunk. A tányérok és tálak családi kiszerelése méltán kedvencei a környezetbarát baráti összejöveteleknek, kerti sütögetéseknek.
A tálak, tányérok akár otthoni körülmények között, 30 napon belül lebomlanak, az evőeszközök 100%-ban biológiailag komposztálhatók.
A termék BRC és DIN CERTCO EN 13432:2000-12 minősítésekkel rendelkezik. Tovább a búzakorpa termékekhez >>

Hasznos tudnivalók

Hogyan érdemes tárolni a termékeket?

Minden termék tárolására igaz, hogy hűvös, száraz helyen ideális a tárolásuk.

A biológiailag lebomló terítékek már tárolás közben lebomlanak?

Kínálatunkban egyetlen olyan termék sincs, mely tárolás közben bomlásnak indul. A termékek lebomlásához mindenképp szükség van nedvességre, magas hőmérsékletre és bizonyos baktériumokra.

Hogyan válthatom fel a műanyag termékeket az általatok kínált terítékekre?

A biológiailag lebomló, környezetbarát terítékek használata egy teljesen új életérzést hoz, így a váltás könnyebb lesz, mint gondolnád. A biológiailag lebomló terítékek kiválasztásának szempontjaival, használatával kapcsolatban szívesen nyújtunk segítséget személyesen vagy akár telefonon is.

Melyik kukába érdemes dobni ezeket a termékeket?

A legjobb az, ha van külön komposztálható feliratú kuka, hiszen ezek a termékek odavalók, ám a PLA- és cukornád hulladékok ipari komposztálást igényelnek.

A búzakorpa-terítékek otthoni körülmények között is komposztálódnak, tehát keverd őket a házi komposztod közé.

Amennyiben ezek a lehetőségek nem állnak rendelkezésre, a kommunális hulladékba tudod bedobni őket, ami nem a legjobb megoldás, de még mindig jobb, mintha műanyagot halmoznál fel.

Mit tud az általatok kínált visszagyűjtési rendszer?

A már szelektíven gyűjtött, Budapesten keletkező, biológiailag lebomló terítékek elszállítására és komposztálására a kommunális hulladék gyűjtési díjának kb. feléért tudunk megoldást ajánlani.
Országos szinten kínálunk szelektív hulladékgyűjtést, elszállítást külön ajánlat keretében.
Azokon a helyeken, ahol lehetőség van komposztképzésre és hulladékként folyamatosan keletkezik búzakorpa-teríték, komposztmesteri képzést ajánlunk.

Rendelési információ

Milyen tételben rendelhetők a termékek?

Legegyszerűbb az egész karton rendelése. Természetesen igazodunk egyedi igényekhez is, így a legtöbb termék esetében lehetőség van kartonbontásra, azaz a csomagos kiszerelés rendelése is megoldható.

Hogyan tudok rendelést leadni?

Rendelni lehet a webshopon keresztül, valamint a pure@ecocatering.hu emailcímen.

Hogyan kapom meg a megrendelt termékeket?

A küldeményeket az alábbi módokon szállítjuk ki:
- GLS futárszolgálat

- Budapesten grátisz házhoz szállítás vendéglátóhelyek számára nettó 30.000 Ft egyszeri rendelés felett

- Oscar Telekocsi

Webáruház készítés