Ügyfélszolgálat
Új partnereknek

Kérdezz-felelek

Ecocatering: nálunk minden lebomló

   

  Mit jelent az Ecocatering?

  Az Ecocatering olyan környezettudatos, tiszta megoldások gyűjtőhelye, melyek segítenek abban, hogy a különféle italok és ételek tálalása, kínálása, elvitele során ne keletkezzen felesleges hulladék.

  Az Ecocatering az Ecocatering Kft tulajdonában álló, európai uniós védjegy (lajstromszám: 018246492).

  Milyen termékeket kínál az Ecocatering?

  Az Ecocatering által kínált termékeket négy fő csoportba lehet sorolni:

  • biológiailag lebomló búzakorpa-terítékek,
  • biológiailag lebomló PLA-,
  • cukornád-
  • és kartontermékek.

  Hol találom a lebomló termékeket az áruházban?

  Az ecocatering.hu webáruházban kizárólag műanyagmentes, lebomló termékeket találsz, így nem kell külön keresgélned.

  Környezetbarát alapanyagok

  Mi az a PLA és milyen termékek készülnek belőle?

  A PLA a polylactic-acid, azaz a politejsav rövidítése. Gyártása a kukorica emberi fogyasztásra nem alkalmas részéből történik. A PLA 40°C-ig bírja a hőt, ezért szükség volt az anyag továbbfejlesztésére; így született a CPLA, mely 80%-ig ellenáll a hőmérsékletnek, illetve az RCPLA, mely szintén kiemelten hőálló és az anyagfajta újrahasznosított változata.

  Az összefoglaló néven PLA-termékek között megtalálhatjuk a szilárd felépítésű poharakat, evőeszközöket és a különféle fóliákat hideg és meleg ételek csomagolásához.

  A PLA-termékek 100%-ban biológiailag komposztálhatók.

  Ha bővebben érdekel a PLA, a CPLA és az RCPLA, olvasd el Lebomló teríték - 4. rész című blogcikkünket.

  Ezekből az anyagokból a következő termékeket találod nálunk:

  Milyen termékek készülnek cukornádból?

  Cukornádból (bagasse) főként tányérok és elviteles dobozok készülnek. Az ételek könnyű tárolását a növényi alapú belső bevonat biztosítja, ugyanakkor a termékek jól lélegeznek.

  Ha többet szeretnél megtudni a cukornádról, olvasd el Lebomló teríték - 2. rész című blogcikkünket.

  Milyen termékeket találsz nálunk cukornádból?

   

  Milyen termékeket találsz nálunk kartonpapírból?

  Papírból különféle zacskók, szatyrok vagy PLA-fóliával kombinált elviteles ételdobozok készülnek. Ezek a termékek szintén növényi alapú zsírtaszító belső bevonattal rendelkeznek. A termékek 100%-ban komposztálhatók. Ha többet szeretnél tudni arról, mitől lesz egy karton- vagy papírtermék igazán környezetbarát, olvasd el Lebomló terítékek - 3. rész című blogcikkünket.

  Milyen termékeket találsz nálunk kartonból/papírból?

  Hogyan készülnek a PLA-, cukornád- és kartontermékek?

  A PLA-, cukornád- és karton-termékek gyártása egy környezetbarát eljárással történik; az előállítás során semmilyen kőolajszármazék nem kerül feldolgozásra, ráadásul a gyártás során akár 90%-kal kevesebb szén-dioxid szabadul fel, mint a műanyag-gyártás során.

  Milyen tanúsítványai vannak a PLA-, cukornád- és kartontermékeknek?

  A termékek ISO9001:2008 és ISO14001:2004 minősítéssel rendelkeznek, valamint megfelelnek a 1935/2004/EK rendeletnek.
  Az 995/2010/EU rendeletnek megfelelően minden papíráru fenntartható forrásból származik.
  A termékek (87821 cikkszámú snapszospohár kivételével) a komposztálás EN13432 vagy ASTM 6400 szabványa szerint ártalmatlaníthatók.

  Hogyan készülnek a búzakorpa terítékek?

  A búzakorpa terítékek tiszta, környezetbarát gyártási folyamatának alapja a természetes búzakorpa. A gyártási folyamat nem igényel szignifikáns víz-, ásványianyag- vagy kémiaianyag-bevitelt, a többit a magas nyomás és hőmérséklet végzik el. Mivel a tányérok és tálak csupán búzakorpát tartalmaznak, ezért meg is kóstolhatók.A búzakorpából készült tányérokról a Lebomló terítékek - 1. rész című blogbejegyzésünkben írtunk.

  Mire használhatod a búzakorpa terítékeket?

  Természetesen ehetsz belőlük, használat után pedig komposztálhatod a növények örömére, de állatok hozzátáplálására is alkalmasak.
  Süthetsz bennük kenyeret, pitét, halat 180°C-ig, használhatod mikroban 750 W-ig és beteheted a fagyasztóba is.

  Milyen termékeket találsz nálunk búzakorpából?

  A búzakorpa-szortiment tartalmaz különféle méretű és alakú tányérokat, tálakat, ezek mellé búzakorba-PLA evőeszközöket kínálunk. A tányérok és tálak családi kiszerelése méltán kedvencei a környezetbarát baráti összejöveteleknek, kerti sütögetéseknek.
  A tálak, tányérok akár otthoni körülmények között, 30 napon belül lebomlanak, az evőeszközök 100%-ban biológiailag komposztálhatók.
  A termék BRC és DIN CERTCO EN 13432:2000-12 minősítésekkel rendelkezik.

  Milyen búzakorpa alapanyagú termékeket kínálunk?

  Hasznos tudnivalók

  Hogyan érdemes tárolni a termékeket?

  Minden termék tárolására igaz, hogy hűvös, száraz, napfénytől védett helyen ideális a tárolásuk.

  A biológiailag lebomló terítékek már tárolás közben lebomlanak?

  Kínálatunkban egyetlen olyan termék sincs, mely tárolás közben bomlásnak indul. A termékek lebomlásához mindenképp szükség van nedvességre, magas hőmérsékletre és bizonyos baktériumokra.

  Hogyan válthatom fel a műanyag termékeket az általatok kínált terítékekre?

  A biológiailag lebomló, környezetbarát terítékek használata egy teljesen új életérzést hoz, így a váltás könnyebb lesz, mint gondolnád. A biológiailag lebomló terítékek kiválasztásának szempontjaival, használatával kapcsolatban szívesen nyújtunk segítséget. Töltsd ki űrlapunkat és munkatársunk felveszi veled a kapcsolatot.

  Melyik kukába érdemes dobni ezeket a termékeket?

  Minden termékünk komposztálható, ez azonban nem jelenti azt, hogy a házi komposztba lehet dobni őket! Azon termékeinknél, amelyek házilag is komposztálhatók, ezt a termékleírásnál külön feltüntetjük. 

  Ilyen termékek a búzakorpa-terítékek: ezek otthoni körülmények között is komposztálódnak, tehát keverd őket a házi komposztod közé. Ugyanígy házilag komposztálhatóak a Vegware szemeteszsákok, azonban az, hogy ténylegesen dobhatod-e a komposzthalomra, attól függ, hogy mit dobtál bele.

  A papírtermékek csak tiszta állapotban dobhatók szelektív papírgyűjtőbe; az étellel szennyezett részt el kell távolítani és az ipari komposztálásra kerülő biológiai hulladék gyűjtőbe, ennek hiányában a kommunális hulladék közé kell helyezni.

  A PLA és cukornád alapanyagú termékek csak iparilag komposztálhatók. Sajnos Magyarországon rendszerszinten még nem megoldott a biológiai hulladék szelektív gyűjtése, bár budapesti partnereink már megrendelhetik rajtunk keresztül a termékeink használat utáni visszagyűjtését.

  Amennyiben ez a lehetőség nem áll rendelkezésre, a kommunális hulladékba tudod bedobni őket, ami nem a legjobb megoldás, de - a felhasznált erőforrásokat és az égetés során keletkező anyagokat tekintve - még mindig jobb, mintha műanyagot halmoznál fel.

  Milyen szabályozás vonatkozik a termékeitekre 2021. július 1. után?

   

  A vonatkozó szabályozásról készítettünk egy információs anyagot, ezt innen töltheted le.

  Hogyan használjam ezt az oldalt?

  Böngéssz kedvedre termékeink között, és ha megtetszik valami, a jobb felső sarokban található bevásárlókocsi ikonra kattintva tudod kosaradba rakni. Ha befejezted a termékek összeválogatását, a rendszer végigvezet a rendelési folyamaton. Lehetőséged van regisztrációval vagy regisztráció nélkül is vásárolni. (A számlázás és szállítás miatt ez utóbbi esetben is meg kell adnod az adataidat.)

  Rendelés leadására kizárólag a webshopon keresztül van lehetőség.

  Amennyiben egyedi igényed van, kattints az egyedi ajánlatkérés fülre és írd meg igényeidet. Munkatársunk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot.

  Az ecocatering.hu weboldal használata

   

  Rendelési információ

  Milyen tételben rendelhetők a termékek?

  A rendeléseket csomagra lehet leadni.

  Ha teljes kartont szeretnél rendelni, azt a következőképpen teheted meg:

  A terméknél a kiszerelés feltüntetése alatt létrehoztunk egy információs sávot (lásd az alábbi képernyőképen sárgával kiemelve), innen megtudható, hány csomag van egy kartonban. Ha teljes kartonnal szeretnétek rendelni, ezt a számot írjátok be a mennyiséghez. (A képernyőképen szereplő terméknél például 20-t.)

  Ecocatering weboldal karton kiszerelés infosáv

  Hogyan tudok rendelést leadni?

  Rendelni a webshopon keresztül lehet. Egyedi igények esetén kérjük, ezen az űrlapon keresztül vegye fel velünk a kapcsolatot, és munkatársunk rövid időn belül megkeresi személyre szabott ajánlatunkkal.

  Hogyan kapom meg a megrendelt termékeket?

  A küldeményeket az alábbi módokon szállítjuk ki:
  - GLS futárszolgálat

  - Budapestre, valamint bizonyos településekre a vendéglátóhelyek nettó 40 000 Ft feletti rendelését ingyen szállítjuk ki. Bővebb információt a Szállítás menüpont alatt talál.

  Tudtok kedvezményt adni?

  Igen. Bizonyos vásárlói csoportoknak, illetve bizonyos rendelési összeg felett tudunk kedvezményt biztosítani. Kedvezményeinkről itt olvashatsz.