ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36301592660

H-P: 8.30 - 15.00

Kérdezz-felelek

ECOCATERING: MINDEN LEBOMLÓ

   

  Mit jelent az Ecocatering?

  Az Ecocatering olyan környezettudatos, tiszta megoldások gyűjtőhelye, melyek segítenek abban, hogy a különféle italok és ételek tálalása, kínálása, elvitele során ne keletkezzen felesleges hulladék.

  Az Ecocatering az Ecocatering Kft tulajdonában álló, európai uniós védjegy (lajstromszám: 018246492).

  Milyen termékeket kínál az Ecocatering?

  Az Ecocatering által kínált termékeket két fő csoportba lehet sorolni:

  1. Egyszer használatos termékek, azon belül

  • iparilag komposztálható PLA-,
  • cukornád-
  • és kartontermékek.

  2. Többször használatos termékek

  Hol találom a lebomló termékeket az áruházban?

  Az ecocatering.hu webáruházban egyszer használatos termékcsoportunkban kizárólag műanyagmentes, lebomló termékeket találsz, így nem kell külön keresgélned.

  Többszörhasználatos termékcsoportunkban pedig csökkentett műanyagtartalmú evőeszközöket kínálunk. Ezeknél a termékeknél a műanyag mennyiségét csökkentették és farosttal pótolták.

  KÖRNYEZETBARÁT ALAPANYAGOK

  Mi az a PLA és milyen termékek készülnek belőle?

  A PLA a polylactic-acid, azaz a politejsav rövidítése. Gyártása a kukorica emberi fogyasztásra nem alkalmas részéből történik. A PLA 40°C-ig bírja a hőt, ezért szükség volt az anyag továbbfejlesztésére; így született a CPLA, mely 80%-ig ellenáll a hőmérsékletnek, illetve az RCPLA, mely szintén kiemelten hőálló és az anyagfajta újrahasznosított változata.

  Az összefoglaló néven PLA-termékek között megtalálhatjuk a szilárd felépítésű poharakat, evőeszközöket és a különféle fóliákat hideg és meleg ételek csomagolásához.

  A PLA-termékek 100%-ban biológiailag komposztálhatók.

  Ha bővebben érdekel a PLA, a CPLA és az RCPLA, olvasd el Lebomló teríték - 4. rész című blogcikkünket.

  Ezekből az anyagokból a következő termékeket találod nálunk:

  Milyen termékek készülnek cukornádból?

  Cukornádból (bagasse) főként tányérok és elviteles dobozok készülnek. Az ételek könnyű tárolását a növényi alapú belső bevonat biztosítja, ugyanakkor a termékek jól lélegeznek.

  Ha többet szeretnél megtudni a cukornádról, olvasd el Lebomló teríték - 2. rész című blogcikkünket.

  Milyen termékeket találsz nálunk cukornádból?

   

  Milyen termékeket találsz nálunk kartonpapírból?

  Papírból különféle zacskók, szatyrok vagy PLA-fóliával kombinált elviteles ételdobozok készülnek. Ezek a termékek szintén növényi alapú zsírtaszító belső bevonattal rendelkeznek. A termékek 100%-ban komposztálhatók. Ha többet szeretnél tudni arról, mitől lesz egy karton- vagy papírtermék igazán környezetbarát, olvasd el Lebomló terítékek - 3. rész című blogcikkünket.

  Milyen termékeket találsz nálunk kartonból/papírból?

  Hogyan készülnek a PLA-, cukornád- és kartontermékek?

  A PLA-, cukornád- és karton-termékek gyártása egy környezetbarát eljárással történik; az előállítás során semmilyen kőolajszármazék nem kerül feldolgozásra, ráadásul a gyártás során akár 90%-kal kevesebb szén-dioxid szabadul fel, mint a műanyag-gyártás során.

  HASZNOS TUDNIVALÓK

  Hogyan érdemes tárolni a termékeket?

  Minden termék tárolására igaz, hogy hűvös, száraz, napfénytől védett helyen ideális a tárolásuk. A PLA-ból készült, illetve a PLA-bevonatos (pl. forró italos poharak, levestartók) termékekre ez fokozottan igaz. Ez az anyag 40°C-ig hőálló, ami nem csak a felhasználásnál, hanem a szállításnál és tárolásnál is fontos szempont.

  • Ne tárold hő közelében - például közvetlen napfényben, sütő vagy más hőforrás közelében.
  • Ne használd mikrohullámú sütőben
  • Ne használd 40°C-nál melegebb ételekhez/italokhoz.

  A biológiailag lebomló terítékek már tárolás közben lebomlanak?

  Kínálatunkban egyetlen olyan termék sincs, mely tárolás közben bomlásnak indul. A termékek lebomlásához mindenképp szükség van nedvességre, magas hőmérsékletre és bizonyos baktériumokra.

  Hogyan válthatom fel a műanyag termékeket az általatok kínált terítékekre?

  A biológiailag lebomló, környezetbarát terítékek használata egy teljesen új életérzést hoz, így a váltás könnyebb lesz, mint gondolnád. A biológiailag lebomló terítékek kiválasztásának szempontjaival, használatával kapcsolatban szívesen nyújtunk segítséget. Töltsd ki űrlapunkat és munkatársunk felveszi veled a kapcsolatot.

  Melyik kukába érdemes dobni ezeket a termékeket?

  Minden termékünk komposztálható, ez azonban nem jelenti azt, hogy a házi komposztba lehet dobni őket! Azon termékeinknél, amelyek házilag is komposztálhatók, ezt a termékleírásnál külön feltüntetjük. 

  A papírtermékek csak tiszta állapotban dobhatók szelektív papírgyűjtőbe; az étellel szennyezett részt el kell távolítani és az ipari komposztálásra kerülő biológiai hulladék gyűjtőbe, ennek hiányában a kommunális hulladék közé kell helyezni.

  A PLA és cukornád alapanyagú termékek csak iparilag komposztálhatók. Sajnos Magyarországon rendszerszinten még nem megoldott a biológiai hulladék szelektív gyűjtése, bár budapesti partnereink már megrendelhetik rajtunk keresztül a termékeink használat utáni visszagyűjtését.

  Amennyiben ez a lehetőség nem áll rendelkezésre, a kommunális hulladékba tudod bedobni őket, ami nem a legjobb megoldás, de - a felhasznált erőforrásokat és az égetés során keletkező anyagokat tekintve - még mindig jobb, mintha műanyagot halmoznál fel.

  Többször használatos fa-polimer termékeink újrahasznosíthatók, ezeket a műanyag szelektív hulladékgyűjtőbe dobhatod.

  Milyen szabályozás vonatkozik a termékeitekre 2021. július 1. után?

   

  A vonatkozó szabályozásról készítettünk egy információs anyagot, ezt innen töltheted le.

  VÁSÁRLÁSI TUDNIVALÓK

  Hogyan használjam ezt az oldalt?

  Böngéssz kedvedre termékeink között, és ha megtetszik valami, a jobb felső sarokban található bevásárlókocsi ikonra kattintva tudod kosaradba rakni. Ha befejezted a termékek összeválogatását, a rendszer végigvezet a rendelési folyamaton. Lehetőséged van regisztrációval vagy regisztráció nélkül is vásárolni. (A számlázás és szállítás miatt ez utóbbi esetben is meg kell adnod az adataidat.)

  Rendelés leadására kizárólag a webshopon keresztül van lehetőség.

  Amennyiben egyedi igényed van, kattints az egyedi ajánlatkérés fülre és írd meg igényeidet. Munkatársunk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot.

  Az ecocatering.hu weboldal használata

  Magánszemélyként is vásárolhatok?

  Igen, webáruházunkban magánszemélyként is lehet vásárolni.

  Hogyan fizethetek? 

  GLS szállítás: bankkártyával a honlapon, utánvéttel (kp. vagy bankkártya) vagy előreutalással. 

  Ecocatering kiszállítás esetén: előreutalással, vagy a honlapunkon ill. átvételkor bankkártyával.

  Telephelyünkön történő személyes átvétel esetén:  előreutalással, vagy a honlapunkon ill. átvételkor bankkártyával lehetséges.

   

  Átutalás választása esetén a vételár számlánkra történő beérkezését követően tudjuk biztosítani a megrendelt termékek kiszállítását.

  Utánvét esetén kezelési díjat számítunk fel.

  Mikor kapom meg a terméket?

  Munkanapon 13h-ig történő megrendelés (előreutalás választása esetén az utalás beérkezése) esetén, amennyiben a termék a rendelt mennyiségben raktáron van, még aznap átadjuk a futárnak, így a rendelésed már a következő munkanapon nálad lehet.

  Ecocatering saját járműves kiszállítás esetén munkatársunk egyeztetni fog veled a kiszállítás időpontjáról. Kérjük vedd figyelembe, hogy keddi napokon és hétvégén nem szállítunk.

  Átvehetem személyesen a rendelésem?

  Előzetes egyeztetés alapján lehetőség van munkanapon 9-14h között a rendelés raktárunkban való átvételére. Ez esetben kezelési és szállítási költséget nem számítunk fel. Személyes átvétel esetén a termékek vételárát banki előreutalással vagy bankkártyás fizetéssel tudod kiegyenlíteni.

  Cím: 1131 Budapest, Gyöngyösi utca 95. 4-es kapucsengő

  Kérjük, vedd figyelembe, hogy ez nem mintabolt. Készpénzforgalom nincs, készpénzes fizetés nem lehetséges!

   

  Szeretnék a viszonteladótok lenni. Lehet?

  Örülnénk neki. Nézd meg viszonteladói programunkat ITT. Várjuk jelentkezésed!

  Rendelési információ

  Milyen tételben rendelhetők a termékek?

  A rendeléseket csomagra lehet leadni.

  Ha teljes kartont szeretnél rendelni, azt a következőképpen teheted meg:

  A terméknél a kiszerelés feltüntetése alatt létrehoztunk egy információs sávot (lásd az alábbi képernyőképen sárgával kiemelve), innen megtudható, hány csomag van egy kartonban. Ha teljes kartonnal szeretnétek rendelni, ezt a számot írjátok be a mennyiséghez. (A képernyőképen szereplő terméknél például 20-t.)

  Ecocatering weboldal karton kiszerelés infosáv

  Hogyan tudok rendelést leadni?

  Rendelni a webshopon keresztül lehet. Egyedi igények esetén kérjük, ezen az űrlapon keresztül vedd fel velünk a kapcsolatot, és munkatársunk rövid időn belül megkeres személyre szabott ajánlatunkkal.

  Hogyan kapom meg a megrendelt termékeket?

  A küldeményeket az alábbi módokon szállítjuk ki:


  - GLS futárszolgálat (nettó 200 000 Ft feletti rendelés felett a szállítási díjat az ország egész területére mi álljuk)

  - budapesti vendéglátóhelyek nettó 25 000 Ft feletti rendelését ingyen szállítjuk ki. Bővebb információt a Szállítás menüpont alatt találsz.

  Tudtok kedvezményt adni?

  Igen. Bizonyos vásárlói csoportoknak, illetve bizonyos rendelési összeg felett tudunk kedvezményt biztosítani. Kedvezményeinkről itt olvashatsz.

  Lehet-e logóztatni a termékeket?

  Igen, bizonyos termékeknél (poharak, kartondobozok stb.) lehetőség van egyedi nyomtatásra növényi vagy vízbázisú festékkel, így a brandingelt termék is komposztálható és környezetbarát marad. Az átfutási idő és a minimális rendelési mennyiség termékcsoportonként eltérő lehet, ezért kérjük, ezen az űrlapon vedd fel velünk a kapcsolatot.