ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36301592660

H-P: 8.30 - 15.00

Biológiai hulladék visszagyűjtési rendszer a hulladékmentes vendéglátásért

Lebomló alapanyagú termékeket használni mindenképp jobb megoldás, mint műanyagot. Igaz, hogy a vendéglátásban használatos környezetbarát terítékek jó része (pl. PLA-, cukornád (bagasse) termékek) ipari komposztálást igényel, hogy azután felhasználható legyen komposztanyagnak, azonban ha a kommunális hulladék közt, s így végül a szeméttelepen vagy a hulladékégetőben végzi is, a környezetre gyakorolt hatása továbbra is sokkal kisebb lesz, mint a műanyagé. 

A mi víziónk azonban kezdetektől fogva más volt. Szerettük volna, ha megvalósul a körforgás, a természetes alapanyagok visszakerülnek a természetbe, táplálva a talajt és az új élet kialakulását, és megelőzve a hulladék keletkezését.

Nagy örömünkre végre eljött a pillanat, hogy ez megvalósulhat. Mostantól vásárlóink a megrendeléskor kérhetik a biológiai hulladék heti rendszerességű visszagyűjtését, amely ezután partnerünk erre szakosodott üzemében értékes komposzttá alakul.


FIGYELEM! 

A valós és fizetőképes piaci érdeklődés hiánya és a vendéglátók egyre romló jövedelmezőségi helyzete, valamint a kedvezőtlen jogszabályi változások miatt partnerünk egyelőre felfüggesztette a házhoz menő visszagyűjtési szolgáltatást a vendéglátás esetében.

Amennyiben fesztiválhoz szeretnéd igénybe venni a visszagyűjtési és komposztálási szolgáltatást, keress bennünket elérhetőségeink valamelyikén.

 


Hogyan lehet megrendelni a szolgáltatást?

A megrendelés során tudod jelezni nekünk erre vonatkozó igényedet. Hozzájárulásodat követően mi továbbítjuk igényedet és adataidat partnerünknek, akivel legalább 6 hónapos szerződést köthetsz az Ecocateringtől vásárolt termékek vonatkozásában. 

 

Mi az a legkisebb mennyiség, amellyel a szolgáltatás igénybe vehető?

Egyszerre 2 db 120 literes (speciálisan kialakított, komposztálható) zsák kerül elszállításra, hetente egy alkalommal. (Ez a minimális mennyiség, amelyet akkor is ki kell fizetni, ha nem éred el az adott mennyiséget.)

Milyen fajta hulladékot szállítanak el?

Használt, komposztálható catering eszközök, amelyek tanúsítvánnyal rendelkeznek a komposztálhatóságra vonatkozóan, azaz igazoltan komposztálhatóak a vonatkozó MSZ:EN13432 szabványnak megfelelően, valamint ezeken az eszközökön található lebomló étel*- és italmaradékok. (Leggyakoribb tanúsító szervezetek/logók, amelyek szerepelnek a csomagoláson: TÜV, Vincotte, DIN Certo, Seedling logó stb.)

Az ecocatering.hu webáruházban található egyszer használatos termékek (tehát a többször használatos evőeszközeink nem!) mind megfelelnek ennek a szabványnak, így amit nálunk vásároltál, gondolkodás nélkül beleteheted.

* Ide tartoznak az állati eredetű ételmaradékok is. Ezekre külön állategészségügyi jogszabály vonatkozik, amelynek partnerünk technológiája megfelel. Ugyanakkor az étolaj, valamint a visszamaradt/feldolgozott étel nem tehető bele a hulladékgyűjtő zsákba, csak a terítéken található étel-/italmaradék. 

 

Hol lehet igénybe venni a szolgáltatást?

A biológiai hulladék visszagyűjtési szolgáltatás egyelőre Budapest területén érhető el.