ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36301592660

H-P: 8.30 - 15.00

Poharak

Lebomló poharak - környezetbarát hidegitalos és melegitalos poharak nagy választékban. Meleg italos poharak között PLA bevonatú papírpoharakat és azok tartozékait találod. Hideg italokhoz nézz szét PLA poharaink között.

 

Az átlátszó műanyagpoharakat és a papírpoharakat senkinek nem kell bemutatni, a vendéglátás szinte kikerülhetetlen termékei közé tartoznak. Egyaránt találkozunk velük kávézókban, sörözőkben, bárokban, éttermekben. Az egyszer használatos lebomló poharak (más néven eldobható poharak) kategóriájában ezekre kínálnak környezetbarát megoldást a PLA poharak, illetve a PLA bevonattal ellátott papírpoharak. Ezek a poharak növényi alapanyagból készültek: nem tartalmaznak hagyományos (fosszilis) műanyagot, így műanyagmentes alternatívának tekinthetjük őket.

Lebomló poharak - PLA poharak

Erős, formatartó, könnyű és környezetbarát PLA poharaink többsége a Vegware gyárából érkezik hozzád. Ezek a PLA poharak tökéletesek hideg italokhoz - üdítő, limonádé vagy sör felszolgálására egyaránt kiváló. Akár hideg salátákhoz, joghurthoz vagy desszertekhez is használhatod őket.

Minden termék tárolására igaz, hogy hűvös, száraz, napfénytől védett helyen ideális a tárolásuk. A PLA poharakra ez fokozottan igaz. Ez az anyag 40°C-ig hőálló, ami nem csak a felhasználásnál, hanem a szállításnál és tárolásnál is fontos szempont.

  • Ne tárold hő közelében - például közvetlen napfényben, sütő vagy más hőforrás közelében. Nyári hőségben különösen figyeljünk a megfelelő tárolásra!
  • Ne használd mikrohullámú sütőben
  • Ne használd 40°C-nál melegebb ételekhez/italokhoz.

A hidegitalos PLA poharakhoz kapható tető is, többféle változatban: van domború és lapos, szívószálnyílással ellátott és anélküli, és ezek kombinációi.

Iparilag komposztálható, ezért a visszagyűjtési szolgáltatásunk keretében visszaforgatható a természet körforgásába. Amennyiben ez a lehetőség számodra nem elérhető, használtan a kommunális hulladékba helyezd.

Lebomló poharak - papírpoharak

A Vegware forró italos poharai - más néven kávéspoharak, teáspoharak vagy papírpoharak - fenntartható forrásból származó papírból készülnek. Szimpla- és duplafalú kivitelben, 6 méretben kaphatóak. Nemcsak kávé és tea, de forralt bor vagy akár leves felszolgálásához is tökéletes.

A Vegware papírpoharak vízállóságát - a hagyományos papírpoharak polietilén bevonatával szemben - PLA (növényi alapú politejsav) bevonat, műanyagmentes papírpoharainkét vízbázisú bevonat biztosítja.

CPLA tető kapható hozzá, fehér és fekete színben, ivónyílással vagy anélkül. A CPLA a PLA kristályosított változata, 85°C-ig hőálló.

SUP (teknős) piktogram

A SUP szabályozásnak megfelelően a 2021. július 1. után gyártott poharakon szerepeltetni kell, hogy a termék műanyagból készült, illetve műanyagot tartalmazLebomló po (akkor is, ha ez növényi alapanyagú, biológiailag lebontható biopolimert jelent), valamint két piktogramot, amelyek a tengerek műanyagszennyezésére hívják fel a fogyasztók figyelmét.

Fontos kiemelnünk, hogy a megjelenésén kívül semmilyen változás nem történt a termékeken! Továbbra is kizárólag növényi alapú anyagokat használunk, hagyományos műanyagokat nem. Minden poharunk rendelkezik ipari komposztálhatósági tanúsítvánnyal.

Szűrés